Submenu

Hergebruik en circulariteit - Waternet Amsterdam

Arthur van Iterson 22-01-2020 1834 keer bekeken

We horen en zien steeds meer over hergebruik en circulariteit. In Amsterdam wordt volop nagedacht over hoe we de stad duurzamer kunnen maken en hoe we afvalstromen continu kunnen hergebruiken. In Sloterdijk III wordt een deel van het te ontwikkelen bedrijventerrein ingezet voor circulaire economie.

We horen en zien steeds meer over hergebruik en circulariteit. In Amsterdam wordt volop nagedacht over hoe we de stad duurzamer kunnen maken en hoe we afvalstromen continu kunnen hergebruiken. In Sloterdijk III wordt een deel van het te ontwikkelen bedrijventerrein ingezet voor circulaire economie. Eén van die bedrijven is Waternet.  

We brengen een bezoek aan Waternet om daar meer over te horen en te zien. Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zich richt op de hele waterkringloop. Zij zuiveren afvalwater, maken drinkwater en houden het oppervlaktewater op peil en schoon. Dit doen zij namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Op alle vakgebieden wordt dat zo milieubewust en duurzaam gedaan en wordt hergebruik steeds opnieuw uitgevonden. Op 22 januari zien we daar een aantal voorbeelden van zoals groengas, slibdroging en de terugwinning van fosfaat.

Ook het project "verplaatsing van 2 rioolwaterzuiveringen in Amsterdam" welke door de transformatie van bedrijfsterreinen worden verplaatst wordt toegelicht en nemen we een kijkje op het dak van het dienstgebouw van Waternet om alles van boven te bekijken.

Cookie-instellingen